17 november 2010

Glöggdrömmar, jobberbjudande och telefonförsäljare ;))

Hej alla fina!
Igår morse lös solen in så fint i mitt kök så jag var bara tvungen att dekorera om lite... men försökte ändå att inte göra det fööör juligt redan nu... i min gamla fina citruspress har jag lagt lite nejlikor, kardemummakärnor och kanelstänger så där går jag och sniffar lite då och då och drömmer om pepparkaksbak och glöggkvällar framför brasan i goda vänners lag ;))
Har ni sett vilken ljuvlig zyklamen (stavas det så?) som jag hittade till fyndpriset 29:- i min lilla mataffär? Hoppas den klarar sig länge lika fin!


Avenyn

Och i stan är det ljus/julpyntat på gator och torg - så här såg det ut igårkväll när jag gick till bussen efter mitt kvällspass... redan i fredags tändes allt upp och Lisebergs Julmarknad drog igång.

Kungsportsplatsen

Och på tal om jobbet så måste jag bara få berätta att jag fick ett erbjudande om ett vikariat igår - på den avdelningen där jag trivs allra bäst och där även min bästa vän jobbar! Så efter nyår och minst fram till slutet av augusti är det hon och jag som ska styra och ställa där och det kommer bli såå himla bra: ett fast rullande schema med heltidstjänstgöring var tredje helg, månadslön, handledning och personalmöten, möjlighet att planera en vettig semester i god tid - helt enkelt kanon!
Dessutom känner jag mig så stolt över allt beröm jag fick i samband med erbjudandet och samtalet med min chef som uttryckte att hon är mycket nöjd med min arbetsinsats och att jag tillför många bra ideér och håller bra ordning på det mesta!
Alltid lika härlig känsla att få beröm - eller hur?
Nu till nåt mycket tristare: Telefonförsäljare!
Har skrivit om detta förut men det verkar vara ett oundvikligt och trist avbrott i mitt liv.....

Blev nyss uppringd på mobilen av en "Henrik" från Folksam som ifrågasatte varför jag bara har en försäkring hos dom och inte vill samla alla där. Det finns en förklaring till varför jag valt att ha just denna enda försäkring hos dom men den är lång och krånglig och när jag säger att det är så samt att jag inte har tid just nu så fortsätter han att tjafsa och fråga vad vi har för andra försäkringar, ifrågasätter återigen varför och hur vi tänkt! Det ska han skita i rent ut sagt - om jag säger att detta är ett genomtänkt val av mig så är det så!

Vad tror dom? Att jag inte kan tänka själv eller att jag är nån mindre vetande person?
Jag har t.o.m. en gång i tiden jobbat med upphandling av försäkringar och vet precis vad jag gör!

En annan gång så ringde det nån "Ylva" från som absolut ville pracka på oss gratis kalsonger - mitt i vår middagsbjudning på Valborgsmässoafton klockan halv åtta på kvällen!! Kan bara säga att min käre make INTE var särskilt trevlig då...Och detta är bara ett av alla exempel som gjorde att vi fick nog och anslöt oss till Nix för att slippa dessa störande samtal men tyvärr gäller inte detta mobilnummer och de företag där man redan är kund....
Jaja, det är väl bara att bita ihop (ifrån) och se det från den humoristiska sidan - och egentligen så är det lite synd om de "stackarna" som måste ha som arbete att sitta och ringa runt och störa folk och försöka sälja all (o)möjlig bröte... ;))
Nähä, kära vänner, nu har jag suttit och latat mig länge nog - dags att sätta fart med allt som ska göras innan jag ska iväg för ett nytt kvällspass!
Ha en underbar torsdag!
Kram Allis

6 kommentarer:

Jejje sa...

va fint du gjort på byrån:)-grattis till vikariatet,måste kännas jättebra.
Håller med om dessa telefon "nasare"det rings som sjutton hos oss nu.Jag blir galen.Hoppas du får en trevlig jobbar kväll/kramar

Lysande ögonblick! sa...

GRATTIS. Åh så skönt. Gläds med dig!!!

KRAM

Anonym sa...

GRATTIS till vikariatet min vän.
Gläds med dig.

LisaMatilda sa...

Så fint juleljusen lyser upp din stad.
Härligt med lite stämning i den grå november!
Lycka till med vikariatet, skönt att få något lite mera stadigt.

marrimoster sa...

åhh en sådan fin gammal citrus press hade jag också tills för någon vecka sedan när den åkte i golvet - skall försöka få tag i en ny -

Viola sa...

GRATTIS! kram VIOLA :-)