02 augusti 2010

Utflyktstips!

TVspel oh grillning på verandan :D

Vi hade helt underbara dagar förra veckan då alla "barnen" var hemma! Lite hjälp med staketet, massa god mat och mys och på tordagen lyckades vi pricka in både den regnigaste dagen hittills i sommar samt den dagen då de hade försäljningsrekord på Ullared - behöver jag säga mer?? :D:D:D

MEN vad kul vi hade, skrattade skojade och knäppade oss så vi hade träningsvärk i magmusklerna efteråt... Och de övriga shopparna på Gekås undrade nog vad det var för stollar de hade släppt ut från nåt hem...

Klippan och Älvsborgsbron

Då jag arbetade förra veckan och skulle jag ta med en av killarna ut en sväng fick vi av en slump syn på Älvsnabben nere vid Rosenlundskajen. Dessa båtar är ett kollektivt färdmedel här i stan för att förflytta sig snabbt mellan stan och Hisingen och eftersom ingen av oss åkt med den tidigare så sa jag att "vi hoppar på och åker över nu när vi ändå är ute".Eriksberg

När vi sen installerat oss i solen på akterdäck så var vi "helsålda". Vi gick inte av utan åkte hela rundan, tre stopp på Hisingssidan och lika många på stadssidan. Vilken sightseeingtur!


Masthuggskyrkan och Sjömanshustrun

När det är bra väder så måste ju detta vara det billigaste och (nästan) bästa nöjet. Vilken utsikt och vilken härlig timma det var som rundan varade. Konstigt att detta inte är med bland alla tips "att göra i stan"?? Har man ändå månadskort, lr områdesladdning som det numera heter, så kostar det ju inget extra och annars så kostar det som vilken buss/spårvagnsresa inom stan som helst.

Älvsnabben och Paddan i Göteborgs Hamn

Killen som var med var helnöjd både med att se stan ur ett annat perspektiv och att hitta nya stadsdelar att utforska men även med solen, vinden och havet! Och jag kan bara instämma, i mitt tycke så slår Älvsnabben t.o.m. Paddan - fast det kan ju till viss del bero på att jag, småbåtar och vågor inte trivs så bra ihop.... :D

Det kommer bli fler turer framöver, helt klart!

Upplevelser finns ofta på närmare håll än vi ibland tror ;))

Tack alla söta ni som kikar in och lämnar kommentarer trots att jag inte hinner varken blogga eller titta in hos er just nu... men snart så ska det finnas tid till detta också ;))


Kram Allis

Ps. För er som inte som inte vet hur jag förtjänar mitt levebröd kan jag ju berätta att jag arbetar som behandlingspedagog på ett centralt beläget (Gbg) behandlings- och utslussningshem för vuxna män som ofta har fått långa straff. Ds.


7 kommentarer:

Livsnjutaren sa...

Tack för tipset, det där ska man kanske prova någon gång då. försöker få till en Göteborgs weekend varje år. Näst på tur står en love weekend i köpenhamn;)

Fru Venus sa...

Vi var runt med Paddan för två år sedan då vi var i Göteborg, jag tyckte det var läskigt med de låga broarna, bara väntade på att bli skrapad på ryggen... Det låter som om du har ett intressant jobb :-) Ha det bra!

färgtrappan sa...

Hej igen, har varit helt borta från bloggvärlden i flera veckor...
Ja du, Älvsnabben har jag också tänkt att ta en tur med flera gånger. Ser den t o m från jobbfönstret...men inte har det blivit av för det - men nu har man blivit påmind igen. Tack för det :))

Nu ska jag ha lite semester till, sedan är jag tillbaks å bloggar igen. Tjingeling!

Anonym sa...

Hej Allis,nu ärjag här igen efter flera veckors semester,ha en fortsatt skön Sommar!

Snäckskalsdalen. sa...

Älvsnabben borde man ju åka när man är i storstan....tänk att jag missat det! Gbg från sjösidan är inte fel.
Gott att du haft en bra semester!
Agneta kramar

Rose Garden Malevik sa...

Gbg e fint :)
Håkan

Jenny sa...

Hej Allis!
Det låter som ni haft det härligt i sommar! Har testat både Älvsnabben o Paddan o jag gillar nog oxå Älvsnabben bäst:)

Kul att få veta vad du jobbar med, det låter som ett intressant arbete!

Ha en trevlig kommande vecka!

Kraam Jenny