27 augusti 2010

Det kom ett mail & Personlig coach


Efter mitt lite deppiga inlägg på bloggen förra veckan, då ni alla gjorde mig så glad med era tips och uppiggande kommentarer, så kom det ett mail från bloggvännen med sin fina blogg Färgtrappan. Tänk vad glad man kan bli när någon tar sig tid att skriva ett gulligt mail helt utan att egentligen behöva göra det! Sådan omtanke är väl den allra bästa ändå?

Jag har försökt att ha både hennes och era andras råd i tankarna denna veckan så därför har det blivit ganska kravlösa dagar, förutom lite jobb då, med långa skogspromenader, mycket mys med mina älsklingar, härliga tjatterstunder med vänner och ett par fyllda svampkorgar. Just detta med att strosa runt, helt planlöst, i skogen och leta svamp är för mig avkoppling på hög nivå: Hjärnan får total vila, kroppen får motion och massor av frisk luft och själen får ro - helt underbart!

Att det ska vara så svårt att ta sig tid för sig själv och ägna sig åt sånt som man mår bra av?!

Helgen i Köpenhamn var ju nåt alldeles särskilt också så klart ;)) Jag är ju och förblir en globetrotter och hur bra jag än trivs hemma så måste jag bara få komma iväg ibland för att se och upptäcka annat än det vardagliga och för att tanka på ny inspiration och lust. Tur att Herr Larsson känner mig så bra och inser när det är dags att packa väskorna ;))

För er som inte känner till Stefan Pettersson så kan jag starkt rekommendera hans hemsida och även hans nyhetsbrev som kommer lite då och då och där han förmedlar riktigt bra tips och tänkvärdheter för att coacha sig själv. Härom dan kom ett sådant mail som kändes som direkt riktat till mig :D

Rubriken var "Men motivationen kommer ju inte?!" och, helt kortfattat så, handlade det om att vi ofta går runt och väntar på att motivationen/inspirationen ska komma farandes helt plötsligt men att det ju oftast inte funkar på det viset utan att det bara är att sätta igång med vad det nu är som ska göras och när man väl är igång så rullar det på... Så sant, så sant! Och detta resulterade i att jag äntligen fick gjort min storstädning här hemma som jag dragit på och våndats över ju smutsigare det blev - och när jag väl var igång så gick det som en dans och var härligt tillfredställande att se hur dammråttorna rök ;))

Lyckades bara lägga upp en bild idag, vete sjutton var de andra tar vägen men jag får väl visa lite resebilder och skogsfoton senare då då...

Nu ska jag leta fram min svampbok och kolla vad det är för soppar som vi hittade idag ;))

Ha en härlig fredag mina kära bloggvänner!

Kram Allis

8 kommentarer:

Lysande ögonblick! sa...

Men vad gott med massa svamp. Hoppas du får en fortsatt vila över helgen. Och visst är det härligt när man väl kommer igång med något så tråkigt som städning? Framförallt när det är klart. :-) En stor helgkram!

Mycket annat & lite betong sa...

Så skönt att du låter piggare!
Jaha, är det så man ska göra... bara sätta igång..värt att pröva!

Ha det bra!
Agneta

Rummet för välbefinnande sa...

Vilket fint inlägg.
Det är verkligen viktigt att lyssna inåt och känna efter ibland. Att faktiskt värdesätta sig själv och det man behöver just då. Man blir bättre för sig själv och då blir man också bättre för de runt omkring.
Det låter spännande med den där länken så dit ska jag kika in sen.
Ha en fin söndag!
Kram Mia

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hejsan.
Jag ser en karljohan, lurar lite på den med svart-vita foten, vet att det finns en som är så himla besk. Jag fick med en sån en gång, ingen risk att du äter den, om det nu är en sån. Du har säkert redan kollat i boken. Härligt med en Köpenhamnsresa, sånt piggar upp. Och storstädning, det är ju sånt jag gör när jag blir tvungen.
Ha en fin söndag
Kramar
AnnaMaria

Anonym sa...

Den liggande med lite svart på foten är en björksopp. De två övriga är svårt att säga bara med ledning av den bilden.
Och när jag är trött vilar jag... och gör inget... gubben får ta hand om allt... men alla måste ju finna sitt eget sätt att komma igen. Och det verkar du ha funnit. Usch ja, jobbigt att vara så trött...
Hulda

Snäckskalsdalen. sa...

Fina svampar!

Kul att du kommit igång med dig igen, själv brukar jag bara försöka vara och inte tänka så mycket på att det är en downis, jag har lärt mig, tror jag i alla fall, att det kommer sådana nu och då, och jag försöker att inte låta mig stressas av dom utan bara är och så plötsligt en dag kommer den tillbaka, luten, energin eller vad man nu vill kalla den.

Men det är vad jag upplever och alla upplever ju sin egen situation på sitt alldeles egna sätt, så det finns kanske inga universallösningar men det är skönt när det rättar till sig.

Skogen är bra! För allt!

Kramar

Mejrams! sa...

Ja, skogen heelar nog en hel del. Ta vara på dig! Om du vill kan jag alltid skicka tankerutor till dig, i så fall får du återkomma./Kram Merja

Vit som snö sa...

Åhh vad skönt att du kunnat pyssla om dej själv med sånt som piggar upp:) Plocka svamp är härligt!
Ser att du hittat en annan coach... Jag har anmält mej för gratis medlemsmail av www.positivakicken.com o jag tycker det är en vitamininjektion att läsa, man får en tankeställare varenda gång:)
Köpenhamn låter också bara suuperkul! O nu önskar jag dej en toppenhelg!
Kram Cilla