09 februari 2010

Pelargoner - Övervintrare

Det var lika bra att stanna hemma idag med, förkylningen vill inte ge med sig. Och vad gör man i de vakna stunderna - jo jag tittar till mina övervintrare i källaren när det ändå är dags att ladda en maskin tvätt.

Vår källare är superbra att övervintra alla mina älskade pelargonior, fuchior, rosmarin m.m. som senare ska fylla alla krukor utomhus. Har två stora söderfönster för maximalt ljus och så håller sig temperaturen på 8 grader oavsett utetemperatur - perfekt! Än så länge får de samsas med makens alla verktyg och annan bråte men allt detta ska ju snart ut i hans "nya" garage så då blir det gott om plats för ännu fler blommor ;))

Fuchiorna börjar se lite risiga ut men det är ingen fara, de ska tappa en massa blad - det kommer nya, skira om nån månad eller så. Lite vatten ungefär var 14:e dag men annars får de vara i fred hela vintern, snart ska de klippas ner (lite) och planeras om så att de får ny energi till att glädja mig med vackra blommor hela sommaren. Och självklart blir allt det nedklippta nya skott ;))
Kram Allis

2 kommentarer:

Sol,vind och vatten sa...

Vill gärna följa din blogg! mvh gunillas blogg
www.lillagunilla.blogspot.com

Sol,vind och vatten sa...

Tack Allis för din kommentar hos mig!
Tycker om att titta på dina foton här!
Är det dina djur!Vi har en katt som heter Doris
Välkommen att besöka mig/gunillas blogg