12 februari 2010

Miljöfredag - igen ;))


Jobbade hela dagen igår och när jag fixat middag och röjt undan det värsta här hemma så kändes det att jag inte är helt återställd ännu för då "rasade" jag ihop framför tv:n och orken tog slut... Men jag funderade en hel del på miljön under dagen i alla fall ;)) Och då handlade det om transporter av olika slag och även om detta är en återkommande fundering för mig så fick tankarna ny fart i onsdags då de bara här i vårt lilla område höll på en hel dag att köra undan all undanplogad snö för att lägga det på "bättre" ställen än i korsningarna och utmed de allt smalare gatorna. Förutom att jag blev helt förskräckt då jag tänkte att det var för att det ska komma mer snö ??!! så tänkte jag på vilka enorma utsläpp det måste bli om detta pågår runt om i hela landet..... Finns det ett vettigt miljötänk i snöröjningsarbetet? Det var iof tur att vi blev av med de höga vallarna ut mot stora vägen innan det hände en olycka eftersom de totalt skymde sikten, men de kanske inte hade behövt lägga högarna där från början? Kanske ska ta och kontakta kommunen och fråga... om inte annat så kanske det plingar till nånstans att folk uppmärksammar detta iaf.

Jag försöker verkligen att åka kollektivt så mycket det går och är lite ledsen nu efter att ha konstaterat att det får bli bilen under mina 6 veckors praktiktid då denna institution ligger väldigt avsides, som de ofta gör.

Läste en gång (kommer inte ihåg när) i Expressen att varorna i en "normal" matkasse sammanlagt har rest ungefär 7 varv runt jorden innan den är hemma hos oss.... Har ingen aning om hur vetenskaplig den undersökningen var med det har fastnat hos mig och jag tänker ofta på det när jag packar och forslar hem mina kassar.... och jag tycker det är förskräckligt om det så skulle vara halva sanningen!

Ha en härlig helg på er!

Kram Allis

1 kommentar:

Granne med Selma sa...

Borde åka mer kommunalt men det är svårt där vi bor. Brukar bara vara skolbussen som går på någorlunda bra tider. Bor på "fel" sida sjön...