28 november 2010

1:a Advent

Tänk! Nu är vi här - 1:a ljuset är tänt...
Vet att vi är många här i Blogglandia som har väntat och längtat efter denna helg och denna dag - nu är det liksom helt okej att vara tokig av julpynt och pyssel ;))
Bilden är faktiskt från förra året, för jag är inte riktigt klar med mitt pyntande än.... var helt enkelt för trött igår men som tur är har jag ju hela denna snöande dag på mig också :D
Oj vad småfåglarna blev glada då de fick hela syrenbuskaget fyllt av "godis" igår.
Där har det varit full trafik hela morgonen och de är riktigt trevlig underhållning. Kom ju på igår när jag var och handlade att jag numera med gott samvete kan locka hit de små sötisarna - utan att det blir som ett uppdukat smörgåsbord åt "den leende katten"... det har jag inte velat göra förut.

En riktigt lång promenad i och runt Hindås blev det igår när solen lös så vackert på snön.
Nordanvinden var iof isande kall men ordentligt påpaltade så funkade det och det är ju ändå underbart med frisk luft och solsken en ledig lördag!

Ibland är det bara så vackert att jag vill stå och njuta, bara finnas i nuet och inte tänka alls.

Men det är lite svårt när jag har med mig Herr Larsson - han förstår inte riktigt de där små stunderna av total frid och sinnesnärvaro i naturen....

Min allra underbaraste vän!
Tror att han också njöt av den vackra dagen, presenterna och av all extra uppmärksamhet och duktig var han också - skrämde inte en enda liten småhund på hela rundan, trots att det verkade som om byn gått man ur huse med sina små älsklingar ;))
Nej, han är inte det minsta otrevlig, bara stor, svart, brötig, dregglig och lite ouppfostrad vilket ibland kan göra att han skrämmer slag på både älsklingar och mattar bara med sin uppsyn.... och det finns liksom ingen vits med att säga "han är jättesnäll och vill bara leka..." - trots att det faktiskt är så det är :D

Tjaa.. sämre ställe att sitta och vänta medan Herr Larsson lämnar in lotto, tips (eller annat trist ;)) kan man ju hitta. Tänk här badade vi - alldeles nyss känns det som.... Inte så inbjudande till ett dopp nu precis!

Och där är ju självaste tanten med på en bild ;))
Händer ju inte särskilt ofta då det nästan alltid är jag som håller i kameran.
Nähä, kära vänner! Nu är kaffet urdrucket och det är dags att sätta fart om det ska hända nåt här idag! Och nu kom jag på att jag ju måste tappa upp Dunderglöggen så vi kan provsmaka den idag - ska rapportera senare hur den blev iår och ni som vill hinner ju sätta en hink som kan bli klar lagom till julafton. Håll tummarna att den blir lika perfekt som vanligt till pepparkakorna, osten och clementinerna ikväll!

Ha en riktigt strålande 1:a advent och glöm inte att njuta av de fridfulla stunderna!
Kram Allis

11 kommentarer:

Möllebacken sa...

Så mysig promenad.
Här snöar det så mycket så att man knappt ser ut genom fönstret.
ha en skön advent.
Kram Pella

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så fina hundar du har, jättebra foto på er tre. Igår var det riktigt fint här också, vi drack varm choklad ute. Idag snöar det för fullt, ska pälsa på mig och gå till skogen, fattas lite ris.
Önskar dig en mysig advent
Varm kram
AnnaMaria

Snäckskalsdalen. sa...

Ååå, så fint det är där du bor (jag vet ju att det är så, jag har ju bott i utkanten av Gbg i alla år oc dessutom österut....) det är så underbart vackert.

Och så blir jag så nyfiken på din jacka, jag letar och letar, precis en sån vill jag ha! Eller liknande!
Får man fråga....vad det är eller var du har hittat den?

Ha det riktigt gott!
Kram

Lysande ögonblick! sa...

Vilken ljuvlig promenad. Njut av varandra och ert glöggmys. Kram fina du!

Jenny sa...

Hej Allis!
Vilka fina bilder från Hindås, där vid sjön har vi stannat till några gånger på somrarna och ätit glass:)

Herr Larsson verkar vara en skön typ:)

Ha en mysig adventskväll!

Kraam Jenny

Ett ögonblick sa...

Hej där!
Nu kommer jag ju att veta att det är DU när jag ser en stor svart gosig vovve som är ute och går med matte och lika gosig kompis, nästa gång jag är i Hindås;) alltid kul att få ansikte på dem man bloggar med...men jag känner inte igen dig.
Jag har faktiskt börjat uppskatta snön nu, inga smutsiga hundar hundar av slasket på trottoaren i alla fall. Ska ge mig ut i snöyran om en liten stund...det är så vackert att se alla tända stjärnor och ljusstakar i fönstren när man är ute på kvällspromenad nu.

Ha det så gott!
kram lisamaja

Mycket annat & lite betong sa...

Jag har också en del kvar att ta fram, men det kommer en andra advent också och då kanske det är klart.
Vilken härlig vintrig hundpromenad!

Trevlig kväll!
Agneta

Tulipa sa...

Hej!

tack för dina fina hälsningar!

Hoppas du fixat i ordning adventsljusstaken nu då!

Kram Mariette

Jejje sa...

åhhh,va spännande att få höra om dunderglöggen:))
vilka härliga bilder du visar,kul att du var med på ett av dom.
Jättefina hundar.Trevlig kväll/kram

Vit som snö sa...

Fniss, jaa idag ÄR det 1 advent till slut;) Jag är säker nu!
Vinter även hos er ser jag!
Jaa här är så kallt och snörikt att man helst stannar inne, det blir crosstrainer istället för prommis;)
Barbel... :) Absolut är det uppiggande! Här kan du se vad det är: http://www.youtube.com/tresextitc#p/u/1/S_FMwKs1KmE
Bara sååå kul! Dags imorrn igen:)
Ha det gott! Kram Cilla

Snäckskalsdalen. sa...

Hej igen!
Jamen är det typiskt eller är det typiskt, finaste jackan jag sett och så kommer den från Kviberg - kunde just tänka mig det och dessutom inte för sådär pass 5000 kr.......var glad! Det är liksom lite löjligt med en del priser på kläder......jag får fortsätta att leta och så får jag ta en tur till Kviberg nästa gång jag är till storstan!
Ha det! Aha förresten Lysekilsförälskele, ja, då kan jag tänka mig. Jag bodde i Mölnlycke i alla år tidigare så Hindås var i provinsen sas. Dessutom kom barnen till skolan i Mölnlycke när jag var ung!! Med tåget och jag praade i Hindås.....
Kram